Spritz!

spritzEen populair drankje uit Veneto Italie.

De eerste die ik dronk op een terras in Venetie was gemaakt met ijs, prosecco en campari en een part sinaasappel, maar er zijn verschillende varianten, afhankelijk van de bar of regio.

Het basisidee van een Spritz is dat hij

* koud is (veel ijs)
* bitter (2 delen Aperol of Campari, de laatste is iets bitterder en sterker)
* bruist (aftoppen met bruisend water of helemaal geen water toevoegen  en prosecco gebruiken ipv gewone witte wijn)
* witte wijn bevat (3 delen prosecco/witte wijn)

Voor de garnering gebruik je een part (bloed)sinaasappel, grapefruit of, vind ik zelf minder: olijf.

Het is een kwestie van zelf experimenteren met meer of minder bitter (verhouding 2 bitter op 3 wijn kan ook) en weinig of geen water, prosecco of andere wijn.

Dit is hoe ik hem nu maak:

* groot glas, veel ijs
* 3 delen prosecco
* 2 delen Campari
* part (bloed)sinaasappel
* roerstaafje erin

Proost!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *